logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Simicskó: A haza védelme Közép-Európa közös nevezője

Sok középiskolás diák van Magyarországon, Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Szerbiában, akik azt a közös nevezőt vallják, hogy hazájuk védelme mindenekfelett – hangoztatta a Honvédelmi Sportszövetség elnöke szerdán, Balatonakarattyán.

Simicskó István a 2022. évi Országos Haditorna Döntő és Nemzetközi Kadét Kupa díjkiosztóján úgy fogalmazott, hogy „igazi értelmet ad életünknek hazánk biztonságát szolgálni”. Úgy vélte, ez lesz mindig is a legfontosabb, amíg emberek élnek a Földön, még akkor is, ha a globalizáció megpróbálja elvenni a nemzettudatot, az értékeket és a hagyományokat.

Az elnök szerint, amennyiben tisztában vannak a fiatalok saját nemzetük értékeivel, tisztelik kultúrájukat, akkor ezen keresztül tisztelni tudják más nemzetek nemzeti érzéseit is. Véleménye szerint, ezért a honvédelmi sportversenyekkel a „tisztelet kultúráját” építik.

Baráth István, a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka örömét fejezte ki, hogy a honvédelmi nevelésben részt vevő tanulók a haditornán évről évre mérlegre teszik gyakorlati és elméleti tudásukat. A versengő fiatalok hosszú felkészülési időszak után két napon át bebizonyították rátermettségüket – tette hozzá.

A parancsnok rámutatott, hogy a katonává váláshoz jó fizikai állapot szükséges, amelyet ezek a versenyek is biztosítanak. Az Országos Haditorna Döntőt idén Budapest nyerte, második lett Heves megye, harmadik pedig Jász-Nagykun-Szolnok megye.

A Nemzetközi Kadét Kupán Szerbia második csapata diadalmaskodott megelőzve Magyarország első csapatát és Ausztria első csapatát. Negyedik helyen végzett Ausztria második csapata, ötödik lett Lengyelország, míg hatodikként zárt Csehország első csapata.

Ajánljuk még