logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karácsony Gergely kitiltja a rakpartról az autókat

| Szerző: hirado.hu
A pesti alsó rakpart Lánchídtól délre eső része teljesen autómentes lesz – jelentette be Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Telexnek adott interjújában. Karácsony a döntés eddigi eltitkolására a következő magyarázattal szolgált: „várnom kellett eddig a hétig, felismerve azt, hogy lehet, nem a kampány a legjobb időpont rá”.  
Karácsony Gergely, főpolgármester, Fotó: hirado.hu

A Telexnek adott interjúban Karácsony Gergely úgy fogalamazott, hogy „folytatjuk a programom végrehajtását, olyan lépésekkel, amiket az ember nem a választási kampányban tud és akar megtenni.”

Bejelentette: le kívánja záratni a főváros észak–déli legfontosabb közlekedési tengelyét, a pesti rakpartot, melynek az a legfőbb szerepe, hogy zökkenőmentes közlekedési kapcsolatot alakítson ki a külvárosi kerületek között.

Kijelentette: „a Lánchídtól délre eső rész teljesen autómentes lesz. Ennek bejelentésével várnom kellett eddig a hétig, felismerve azt, hogy lehet, nem a kampány a legjobb időpont rá”. Leszögezte: a főváros végrehajtja a programját. Hozzátette: „a statisztikák szerint kevesebb dugó van Budapesten, mint 2019-ben volt”.

Mint ismert: 2019-ig Tarlós István volt Budapest főpolgármestere.


Nem ez a főpolgármester első intézkedése, ami az autósok ellen szól, ugyanis például az egyébként is forgalmas Nagykörúton elvett egy sávot az autósoktól, ezzel pedig csak súlyosbította a fővárosi dugókat.

Továbbá a Karácsony Gergely vezette főváros elvett egy sávot az autósoktól a már egyébként is járhatatlan Hegyalja úton, mivel a Lánchíd felújítása miatt buszsávot alakítottak ki Budáról, a Hegyalja úton át, egészen Pest keleti részéig.

A dugók enyhülését a párhuzamosan folyó felújítások – Blaha Lujza tér, Lánchíd, pesti rakpart – sem segítették. Ráadásul egyik napról a másikra tettek egyirányúvá több utcát is a belvárosban, hogy így csökkentsék az átmenő forgalmat. A megváltozott forgalmi rend meglepetésként érte az autósokat, és naponta tucatnyi autóst és motorost büntették meg.

A dugókról egyébként a főpolgármester korábban úgy vélekedett, hogy azokról az autósok tehetnek. Mondta ezt úgy, hogy neki nem okoznak gondot a dugók, hiszen ő szolgálati autójával nem egyszer a buszsávban haladva előzte ki a várakozó autók sorát, amelyről több esetben felvétel is készült.

Kapcsolódó tartalom

A Fővárosi Közgyűlés szerdán dönthet a taxistarifák jelentős, 35 százalékos emeléséről is. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes korábban bejelentette: a taxis személyszállítás alapdíja 1000 forintra, a kilométerdíj 400 forintra, a percdíj pedig 100 forintra emelkedhet május 9-től.

Ajánljuk még