logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Folyamatosan zaklatta és szexuálisan bántalmazta a rábízott gyermeket

Elfogott a magyar rendőrség egy német férfit, aki ellen a német hatóságok európai elfogatóparancsot adtak ki gyermek sérelmére elkövetett szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kedden a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a férfi 1992 és 1999 között folyamatosan zaklatta és szexuálisan bántalmazta a rábízott gyermeket. A bíróság gyermek sérelmére elkövetett kétrendbeli szexuális erőszak és 26 rendbeli szexuális kényszerítés miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélte a tettest, aki a kiszabott büntetést nem kezdte meg, és elérhetetlenné vált a német hatóságok számára.

A német rendőrség tudomása szerint a férfi külföldre utazott, ezért Türingia tartomány Erfurt Megyei Bírósága európai elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A külföldi célkörözési nyomozók április elsején az ENFAST (Célkörözési Egységes Európai Hálózat) magyarországi egységét, a KR NNI életvédelmi és célkörözési főosztályának munkatársait kérték arra, hogy a feltehetően Magyarországon bujkáló elítéltet elfogják – írták.

Tudatták: a férfit a rendőrök pénteken a Somogy megyei Igalon találták meg, majd őrizetbe vették. Kiadatásáról a későbbiekben döntenek a magyar hatóságok.

Ajánljuk még