logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rémület a Balatonnál, vaddisznók garázdálkodnak: drónokkal figyeli a rendőrség a vadakat

| Szerző: hirado.hu
Továbbra is gondot, ijedtséget okoz a Balatonnál, hogy elszaporodtak a vaddisznók. Már drónokkal is figyelik a rendőrök az állatokat, és ha kell, akkor a vadászok segítségét kérik – számolt be róla az M1 Híradó.

Összebújva pihentek a vaddisznók Balatonalmádi határában néhány napja. A négy állatot a rendőrség felderítő drónja rögzítette.

Az M1-nek beküldött nézői felvételeken pedig már az látszik, ahogy a vaddisznók a város utcáin sétálnak. Egyre nagyobb problémát jelent a Balatonnál, hogy a vadak lakott területeken is megjelennek.

Az állatokat általában az udvaron hagyott élelem, a zöldhulladék vagy a rendezetlen, elhagyott kert vonzza be a lakott területekre. A helyiek ezért most aláírásokat is gyűjtenek.

A rendőrség rendszeresen ellenőrzi a vízpart és a lakóövezetek környékét, az önkormányzatokkal és a vadásztársaságokkal együtt.

A mögöttem látható nádas két település Balatonalmádi és Alsóörs között terül el, több kilométer hosszan. Itt a Balatonnál évek óta visszatérő probléma a vaddisznók megjelenése lakott területen és a vízparton. A vadállatok élelmet keresve térnek be az utcákra, a Balatonnál pedig a vizet keresik. A problémára az önkormányzatok, a rendőrség és a vadásztársaságok közösen keresik a megoldást” – számolt be róla az M1 helyszíni tudósítója.

A drónfelvételeken látható négy vaddisznó biztonságos befogásáról és áttelepítéséről az illetékes vadásztársaság gondoskodott.

Ajánljuk még