logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Remélem te sem mondtál semmit” – elkapták a fiatalokat akik a helyi ravatalozóban törtek-zúztak

Felkutatták és elfogták a budakeszi rendőrök azokat a fiatalokat, akik a helyi ravatalozóban törtek-zúztak. A kár több milliós. Azt hitték, más nem tudja meg, hogy ők voltak – a rendőrök megtudták.

A police.hu tájékoztatása szerint a budakeszi temető gondnoka 2022. április 10-én kora reggel értesítette a rendőrséget, hogy a ravatalozó épületében szörnyű pusztítás nyomait fedezte fel. A berendezési, és a használati tárgyak összetörve, a falak leverve, az ajtók letépve és hiányzott néhány eszköz is.

Fotó: Police.hu

A helyi egyenruhások a forrónyomos bűnügyes kollégákkal kiegészülve rövid idő alatt négy fiatalt hoztak összefüggésbe a vandál cselekedettel. Kettőt tanúként hallgattak ki, mivel kiderült, nem volt közük a rongáláshoz, kettőt gyanúsítottként. Mindketten beismerő vallomást tettek.

Egyikük, egy 20 éves, munkanélküli fiatalember részletesen taglalta a szombati ivászatukat, mindent legurítottak, sört, bort, 72%-os likőrt. Csak 19 éves társával bírták a tempót, másik két cimborájuk kidőlt. A temetőnél felfeszítették a mosdó melletti ajtót, majd az épületben talált baltákkal törni-zúzni kezdtek, miközben bömböltették a zenét, pihenésképp pedig cigiztek és férfimagazint lapozgattak, de szelfi is készült. Utána ott folytatták, ahol abbahagyták. Lendültek a fejszék, és egy kalapács, repültek a fa-, és üvegszilánkok, a vakolat. Amikor végeztek, maguknál tartották a baltákat, meg néhány barkács eszközt és elsétáltak.

Fotó: Police.hu

Társa úgy fogalmazott: „eléggé KO állapotban voltunk”, aztán „elkapott a hév” és „akkor jó ötletnek tűnt”.

Az előzetes felmérések szerint az épületben okozott rongálási kár meghaladja a 13 millió forintot.

A rendőrök a helyszínről ellopott tárgyakat megtalálták és lefoglalták.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a két fiatalember ellen.

További fotók a police.hu oldalon.

Fotó: Police.hu

Ajánljuk még