logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Oroszország-párti tüntetéseket hirdettek meg Németországban

Oroszország-párti tüntetéseket hirdettek meg vasárnap estére a németországi Frankfurtba és Hannoverbe, a szervezők körülbelül 2500 résztvevőre számítanak a két helyszínen együtt.

A szervezők azt hangoztatják, hogy az ukrajnai háború miatti ruszofóbia ellen tiltakoznak, viszont vannak, akik attól tartanak, hogy a demonstráció az Ukrajna elleni orosz háború nyílt támogatása lesz.

A frankfurti szervezők szerint a Németországban élő oroszajkúak zaklatása, hátrányos megkülönböztetése és a háború ellen, valamint a békéért akarnak fellépni. Hannoverben délutánra már összegyűlt mintegy hatszáz ember a tüntetésre, de egy ellentüntetés is kezdődik mintegy 800 fővel.

Németországban jelentős létszámú oroszajkú közösség él, és tagjai a háború február 24-i kezdete óta számos olyan esetet jelentettek, amelyben zaklatták őket.

Április 3-án már volt egy autókonvojos Oroszország-párti tüntetés Berlinben – ráadásul ugyanakkor, amikor ismertté vált a bucsai tömeggyilkosság -, és ez sokakat felkavart, azt gondolták, hogy a megmozdulás a háború alig leplezett támogatása.

Ajánljuk még