logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint száz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében

A magyar rendőrök 95 határsértőt tartóztattak föl szombatra virradóra Csongrád-Csanád megyében osztrák és cseh kollégáikkal, a katonákkal és a polgárőrökkel együttműködve, emellett elfogtak négy embercsempészt is, akik hét, illegálisan Magyarországon tartózkodó külföldit szállítottak – közölte a rendőrség honlapján.

A Szeged, Röszke és Mórahalom közigazgatási területén feltartóztatott csoportok tagjai ellenőrzésük során szír, tunéziai, marokkói, líbiai, algériai, szenegáli és afgán állampolgárnak vallották magukat.

A járőrök szombat hajnalban Zákányszék külterületén ellenőriztek egy osztrák személygépkocsit, melyet egy osztrák állampolgárságú nő vezetett, mellette egy török férfi ült, aki engedéllyel tartózkodott Magyarországon, az utasok között azonban volt még másik négy, magát töröknek valló férfi, akik korábban illegálisan léptek magyar területre.

Röviddel később a rendőrök Szeged belterületén ellenőriztek egy magyar gépkocsit, melyet egy magyar férfi vezetett, társa egy szintén magyar nő volt, ők három, magukat szír állampolgárnak valló férfit szállítottak, akik szintén illegálisan érkeztek Magyarországra.

A sofőröket és társaikat előállították, ellenük embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás,  a határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még