logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Győzött a Fidesz-KDNP jelöltje Budapest egyik billegő körzetében

| Szerző: hirado.hu
Dunai Mónika, a Fidesz-KDNP Budapest 14. számú választókörzetének jelöltje péntek este közösségi oldalán azt írta „száz százalékos a feldolgozottság, megvan a választás végeredménye Rákosmentén és Kőbányán”.

Dunai Mónika a szavazatok 44,66 százalékával (25 114 szavazattal) legyőzte Szilágyi Györgyöt, az Egységben Magyarországért jelöltjét, aki a voksok 43,98 százalékát (24 733 szavazatot) szerezte meg.

A választókörzetben 98,8 százalékos feldolgozottságnál is a kormánypárt jelöltje vezetett, de mindössze 761 szavazat választotta el az első és a második helyen lévő jelölteket. Így tehát volt még rá esély, hogy bármelyik fél felé billenjen a mérleg nyelve.

Kapcsolódó tartalom

Egy korábbi cikkünkben bemutattunk négy olyan körzetet, ahol megfordulhat az állás. Péntek reggel ugyanis megkezdődött a külképviseleteken leadott és átjelentkezéssel szavazók összegyűjtött szavazatainak átadása az egyéni választókerületi választási irodáknak. Cikkünkben azt a négy választókerületet mutattuk be, ahol kisebb a különbség 1000 szavazatnál az első és a második helyezett között.

Ajánljuk még