logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karácsony Gergely: Én a tanácstalanságot javaslom most magunknak

Karácsony Gergely nem kíván újraindulni a Párbeszéd társelnöki pozíciójáért. A főpolgármester a posztra Tordai Bencét ajánlotta a párttagok számára. A listás jelöltség pedig számára csak szimbolikus volt, és az is marad – mondta a főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A politikus elárulta, hogy nem hiszi, hogy teljesen otthagyja az országos politikát, de úgy érzi, hogy a Párbeszédnek dinamizálni kell magát ebben a helyzetben. A főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta: a döntését már korábban meghozta, a választás eredménye ebben csak megerősítette.

Kapcsolódó tartalom

Az április 3-ai választás eredményét még fel kell dolgoznia Karácsony Gergelynek. A Párbeszéd politikusa úgy gondolja, nem érdemes gyorsan megtalálni a magyarázatot a vereségre és kilábalni ebből a helyzetből. Mint mondta, nem csak az eredménnyel kellett megbirkóznia.

Én a tanácstalanságot javaslom most magunknak” – fogalmazott a főpolgármester az ATV műsorában. Majd hozzátette:

„húsz éve nem volt még egy olyan választás, amit ennyire benéztem volna, ezt intellektuálisan is fel kell dolgoznom”.

Szerintem most az a bölcs politikus, vagy legalább az a bölcsnek látszó politikus, aki ma minden kérdésre azt mondja, hogy nem tudom” – mondta Karácsony Gergely.

A politikus azt is elmondta, hogy tulajdonképpen száz százalékig biztos volt abba, hogy 35-40 egyéni választókörzetet az ellenzék meg tud nyerni. A baloldal választási vereségére pedig úgy reagált, hogy „valószínűleg valamit nem értettünk abból, ami körülvesz minket”.

Karácsony Gergely szerint az ellenzék összefogása egy szükséges feltétel, de az, hogy a pártvezetők összefogtak, az nem eredményezte azt, hogy a szavazók is összefogtak volna. A politikus szerint az összefogás a Jobbik egykori szavazóit veszítette el, ami szerinte nem a Jobbik politikusainak a hibája, hanem azért az ellenzéki összefogás közösen felel.

A baloldal közös listáján harmadik helyen szereplő  Karácsony Gergely nem veszi fel a mandátumát – erre reagálva az ATV műsorában úgy fogalmazott, hogy

a listás jelöltségem szimbolikus volt, és az is marad”.

Karácsony Gergely azt is elmondta, hogy 2,5 éve főpolgármester, és számot vette azzal, hogy mire jutottak, hogy mi minden történik a városban, és – mint fogalmazott – „én büszke vagyok erre”.

Ajánljuk még