logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Eltemették M. Tóth Ildikó újságírót

Eltemették az életének 49. évében hosszan tartó betegség után elhunyt M. Tóth Ildikó debreceni újságírót a hajdúböszörményi köztemetőben pénteken.  

M. Tóth Ildikó mintegy 30 évet töltött a médiában: 1994-ben egy hajdúböszörményi helyi adónál, a Keleti Főcsatorna rádiónál hírszerkesztőként-hírolvasóként kezdte pályáját, majd Miskolcon két helyi rádióban szerkesztette a híreket, és önálló műsort is kapott. A miskolci évek alatt kezdett televíziózni a Magyar Televízió miskolci körzeti szerkesztőségében, ahol a riporteri és szerkesztői munka mellett műsorvezetői feladatokat is ellátott.

A miskolci évek után, 2000-ben Debrecenben folytatta pályáját a Rádió 1 hírszerkesztőjeként, majd vezető hírszerkesztőjeként, közben egy nyíregyházi rádióban is dolgozott, a Havaria Press helyi tudósítója volt, és az ingyenes Futár újság szerkesztőjeként a nyomtatott sajtóval is megismerkedett.

A Debrecen Televízióban 2002-ben kezdett dolgozni: először riporterként, majd szerkesztőként, később hírigazgatóként.

Az aktív rádiós és televíziós évek után 2013-ban sajtófőnökként a Debreceni Egyetem egységes kommunikációjának megszervezésére kapott megbízást. Kezdeményezésére hozta létre az intézmény az egyetemi sajtóirodát. Szakmai munkásságát 2017-ben Debrecen város sajtódíjával ismerték el.
A pénteki temetésen bejelentették: az egyetem sajtódíjat alapít, amelyet M. Tóth Ildikóról neveztek el, és az eddig általa vezetett sajtóiroda a jövőben Debreceni Egyetem M. Tóth Ildikó sajtóközpontként működik tovább

Ajánljuk még