logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Magyar Református Szeretetszolgálat 3,2 millió forintnyi gyógyszerszállítmányt vitt az ungvári kórházba

Megérkezett a Magyar Református Szeretetszolgálat 3,2 millió forint értékű gyógyszeradománya az Ungvári Klinikai Kórházba, ahol akár életmentő műtétek végrehajtására is sor kerülhet a jövőbe

Ivan Kurah, az egészségügyi intézmény igazgató-főorvosa elmondta, hogy a kórházban nagyszámban látnak el menekült felnőtteket és gyermekeket, az alapvető gyógyszerek is hiánycikké váltak.

A főorvos elmondása szerint minden menekültnek lehetőség szerint a legjobb ellátást igyekeznek biztosítani, ami nem egyszerű, mivel Ungváron körülbelül ötvenezer menekült tartózkodik, ami a kárpátaljai megyeszékhely állandó lakosságának a fele.

Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatójának elmondta: az Ukrajna elleni orosz háború kitörésének első napja óta segítséget nyújtanak a Magyarországra menekülők, valamint a Kárpátalján maradók számára.

Az elmúlt hetekben már több mint 370 tonna adománnyal segített a szeretetszolgálat, ennek nagyobb része – több mint 240 tonna – közvetlenül Kárpátaljára került, benne tartós élelmiszerek, higiénés termékek, ruhák és háztartási eszközök egyaránt találhatók.

A harci cselekmények lecsillapodását követően egy orvoscsoportot is küldenek Kárpátaljára, amelynek a szűrés mellett a sürgősségi ellátás is a feladata lesz.

Ajánljuk még