logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vonat ütközött autóval Bácsalmásnál, ketten megsérültek

Két ember könnyebben megsérült abban a balesetben, amelyben személyvonat és autó ütközött Mélykút és Bácsalmás között egy vasúti átjáróban csütörtök délután – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

A személygépkocsi a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre – közölte Horváth Erika. Az autóban hárman utaztak, közülük ketten sérültek meg, a vonat utasai közül senki nem sérült meg – tette hozzá a referens.

A Mávinform ügyeletese arról tájékoztatott, hogy a Kecskemétről Bajára tartó InterRégió vonat elé hajtott egy autó Mélykút és Bácsalmás között.

Az átjáróban a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott a közút felé.

A helyszíni vizsgálat és a műszaki mentés befejezéséig, várhatóan késő estig, az érintett szakaszon nem közlekedhetnek a vonatok. Ezért a Bátaszék-Baja-Kiskunhalas vonalon késésekre kell számítani. Bácsalmás és Mélykút között pótlóbusz jár, az ütközésben érintett szerelvény utasait pedig autóbusszal Bajára vitték.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a baleset Bácsalmás külterületén a Backnang úton történt. Az érintett szakaszon fél pályán halad a közúti forgalom.

Ajánljuk még