logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márki-Zay megerősítette, hogy otthon marad

| Szerző: hirado.hu
Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy nem ülök be a parlamentbe, nekem most Vásárhelyen kell megvédenem a vásárhelyi gyerekeket attól, hogy a Fidesz elvigye őket golyófogónak Ukrajnába – írta közösségi oldalán Márki-Zay Péter.

A hódmezővásárhelyi polgármester három nappal az elbukott miniszterelnök-jelölti kampánya után Facebook-posztban erősítette meg, hogy nem veszi át a listás parlamenti mandátumát. Mindezt azzal indokolta, hogy neki Vásárhelyen kell megvédenie a vásárhelyi gyermekeket attól, hogy a Fidesz nehogy „elvigye őket golyófogónak Ukrajnába”. A baloldal miniszterelnök-jelöltje bírálta Orbán Viktort, aki szerinte „számtalanszor bebizonyította, hogy amivel bennünket minden alap nélkül vádol, azt saját maga rendre megteszi: évente 40-50 ezer migránst telepít hazánkba a távozó magyarok pótlására”.

 

Márki-Zay szerint a hétvégi, földcsuszamlás-szerű Fidesz-győzelmet hozó választásokat még akkor sem lehetne legitimnek nevezni, hogyha azt éppenséggel ő nyerte volna meg. Hozzátette: a Fidesz propagandagépezete szerinte már mindenre képes, még róla is el tudta hitetni, hogy „Gyurcsány embere”.

Márki-Zay leszögezte: „ebben a helyzetben még a látszatát sem szeretném fenntartani annak, hogy Magyarország egy parlamentáris demokrácia, ahol a parlamentben az ellenzék bármit is elérhet, ezért nem ülök be a listavezetőként megszerzett helyemre”. Vidéki polgármesterként kíván politizálni a „nyugati elkötelezettségű” Magyarországért – írta közösségi oldalán Márki-Zay Péter.

Ajánljuk még