logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Halpusztulás után: megvan, mikor kezdődhet a Városligeti-tó rehabilitációja

Több nap múlva várható vizsgálati eredmények ismeretében kezdődhet meg a Városligeti-tó rehabilitációjának tervezése – tájékoztatta a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. Főkert kertészeti divíziója csütörtökön az MTI-t.

Azt írták: szerdán munkatársaik tömeges halpusztulást észleltek a Városligeti-tó teljes vízfelületén. A haltetemek kiemelése azonnal megkezdődött, az elszállításról és a szakszerű megsemmisítésről az arra jogosultságokkal rendelkező szakcég gondoskodott.

A tavat üzemeltető Városliget Zrt. az illetékes szakhatóságok közreműködésével megkezdte a károk felmérését. Az illetékességből eljáró Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatala a mintavételezést követően megkezdte a laboratóriumi vizsgálatokat. Ezek eredménye 4-5 napon belül lesz elérhető, és ekkor dolgozhatják majd ki a tó rehabilitálásához szükséges terveket, intézkedéseket.

A Főkert az üzemeltető Városliget Zrt.-vel együttműködve mindent megtesz a tó eredeti állapotának mielőbbi helyreállításáért – emelték ki, hozzátéve: az ehhez szükséges erőforrások rendelkezésre állnak.

Korábban a Euronews is beszámolt arról, hogy mérgezés történt a Városligeti-tóban, amely – mivel néhány nappal ezelőtt ide telepítették át a margitszigeti japánkert halait is – két tó halállományát pusztította ki szerdán.

Ajánljuk még