logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mérő László elárulta a baloldali vereség okát

| Szerző: hirado.hu
A Fidesz azért tarolt vidéken, mert sokkal jobb volt, mint az ellenzék – írta közösségi felületén Mérő László. A matematikus, pszichológus szerint Márki-Zay Péter becsülettel küzdött. Azért bukott mégis el, mert az Egységben Magyarországért szövetségbe tömörült balliberális pártok magára hagyták, elárulták.

Két dologgal magyarázta facebook-oldalán Mérő László az ellenzéki vereség okait. Az első, hogy az ukrajnai háború kérdéskörében „magára hagyta MZP-t, hadd küzdjön egyedül. Egy háborús helyzet eleve mindig a regnáló kormánynak kedvez, MZP elárulása pedig eltántorított szinte mindenkit, aki nem zsigerileg utálja a Fideszt. Mit várhatnak ezektől a pártoktól kormányon, ha már most így viselkednek az előválasztáson sokszázezer ember által megválasztott vezetőjükkel?” – tette fel a kérdést a matematikus.

Mérő László szerint „MZP az utolsó percig becsülettel küzdött, akkor is, amikor hátranézett, és látta, hogy mögötte senki sincs, a többiek nem jönnek vele”.

Hozzátette: „a többi párt viselkedésére csak egy apró példa már a választás utánról: az ellenzéki eredményváróról két ember kivételével mindenki elszelelt MZP mellől. Előttem ezentúl nem áll meg egyik olyan párt sem, amelynek a vezetőitől ez kitellett. Így a szememben MZP-n kívül csak Donáth Annának (s így a Momentumnak) és Karácsony Gergelynek (az örök pártnélkülinek) maradt meg a becsülete, ők nem lógtak meg gyáván. A többiek részemről kuka. DK – kuka, Jobbik – kuka, MSzP – kuka, úgy, ahogy vannak. LMP, Párbeszéd, Együtt – á, rajtuk már kikukázni sincs mit. Pár lézengő díszlet-ember jó pénzért a Parlamentben, ennyi maradt belőlük” – írta Mérő László.

A matematikus, pszichológus Facebook-oldalán a másik tévedéséről is vallott.

Elmondta, hogy az Egységben Magyarországért pártszövetség hívó szavának eleget téve a balliberális pártok szavazatszámláló biztosaként vett részt a voksoláson. Egy zempléni kisfaluba delegálták, s így módja volt megismerni az ott élő emberek gondolkodásmódját.

Mérő László szerint az ellenzék által delegált

„húszezer emberben dőlt meg az a mese, amivel a mi pesti agyunk át lett mosva, hogy vidéken sötétség, tudatlanság, agymosás és csalás honol. A Fidesz valóban tarolt vidéken, de nem emiatt, hanem amiatt, mert sokkal jobb volt, mint az ellenzék. És ugyanezért még Budapesten is sikerült sokkal szorosabbá tennie a meccset, mint az pár héttel a választás előtt várható volt”.

Hozzátette: nem szerette meg a Fideszt, viszont megszerette és sok mindenben megértette azt a vidéki világot, amely nagy többséggel a Fideszre szavazott.

Címlapfotó: Mérő László matematikus, MTVA/Zih Zsolt

Ajánljuk még