logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magasra csaptak a lángok a székesfehérvári panelház nyolcadik emeletén

| Szerző: hirado.hu
Egy társasházi lakás erkélyén keletkezett tűz kedden délelőtt Székesfehérváron. A Lövölde utcai épület nyolcadik emeletéről sűrű fekete füst gomolygott – erről egy videót is megosztott közösségi oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a lépcsőházon keresztül szerelt sugárral, valamint kívülről, a magasból mentő létraszerből fékezték meg a lángokat, miközben ellenőrizték, hogy a társasház többi lakásában már senki ne legyen – írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A lakók időben elhagyták az épületet. Az erkélyről a tűz átterjedt a nappaliban lévő bútorokra, valamint a fölötte lévő lakás erkélyén lévő két légkondicionálóra. A tűzzel érintett lakás sűrű füsttel telítődött, a bútorok megégtek, a falak erősen kormozódtak. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok a többi lakásra nem terjedtek át.

A legtöbb lakástűz nyílt láng használatára, valamilyen elektromos vagy fűtési hibára, illetve főzésre vezethető vissza. Azonban a dohányzás is nagyon gyakori keletkezési ok.

Ajánljuk még