logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Eddig több mint 12 ezer menekültnek segített az idegenrendészet

Az orosz-ukrán háború kitörése óta több mint 12 ezer Ukrajnából érkező menekültnek segített a magyar idegenrendészet.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: szerda reggel 6 óráig 12 296 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztráltak.

Kedden mintegy 600 új kérelmet rögzítettek. A menekültek a kérelem benyújtását és az adatfelvételt követően humanitárius tartózkodási engedélyt kapnak, amelynek érvényességi ideje 60 nap.

Azoknak, akiket a főigazgatóság menedékesként elismert, személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásukat igazoló okmányt állítanak ki, amelynek érvényességi ideje az ideiglenes védelem időtartamához igazodik, de legfeljebb egy év.

Kapcsolódó tartalom

Az érvényességi időt a menekültügyi hatóság – az ideiglenes védelem további időtartamára, alkalmanként legfeljebb fél évvel – hivatalból hosszabbítja meg.

A főigazgatóság azt írta: Magyarország ebben az Európai Unió vonatkozó jogszabályaihoz igazodik. A kiállított okmány a hosszabb távú Magyarországi legális tartózkodást biztosítja az elismert menedékeseknek. Az okmány nem jogosít külföldre utazásra és az unió más tagállamában történő tartózkodásra.

Ajánljuk még