logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Volánbusz hét megyében állít forgalomba új járműveket

Folytatódik a Volánbusz-flotta korszerűsítése, 7 megyében összesen 32 új, Mercedes-Benz Intouro M típusú autóbusz áll forgalomba – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A korszerű járművek a megyeszékhelyekről vagy nagyvárosokból kiinduló helyközi autóbuszvonalakon közlekednek. Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe 6, Győr-Moson-Sopron megyébe 5, Heves megyébe 3, Jász-Nagykun-Szolnok megyébe 2, Veszprém megyébe 4, Zala megyébe 2 új busz érkezik, míg a fővárosba vezető vonalakra 10 új busz jut.

Az autóbuszok összértéke több mint 2 milliárd forint, megvásárlásukat a 2021 áprilisában kiírt közbeszerzés tette lehetővé – írták.

A korszerűsítés idén további ezer busz beszerzésével folytatódik. Év végéig a vállalat autóbusz-állományának 45 százaléka újulhat meg, a flotta átlagéletkora 8 évre csökkenhet.

A Volánbusz 2018-ban kezdődött jármű-fiatalítási programja a 2021 végéig lezárt beszerzésekkel 1780 új és újszerű autóbusszal gyarapítja a társaság flottáját – közölték. Korábbi közleményei szerint a Volánbusz csaknem 6 ezer buszt közlekedtet országszerte, és 500 millió utast szállít évente.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még