logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vonatszerencsétlenség Mindszentnél: Öten meghaltak, többen megsérültek

| Szerző: hirado.hu
Több ember meghalt és több megsérült, amikor vonat elé hajtott egy kisteherautó Mindszentnél kedden reggel. Az ütközés következtében a vonat kisiklott és az árokba borult.

Malya Lilla, az M1 tudósítója a helyszínről jelentkezett. Azt mondta, hogy a kisteherautóban heten utaztak, közülük öten az életüket vesztették. Jelenleg is tart a helyszínelés, a sérülteket a környező kórházakba szállították. Mentőhelikopter is érkezett, a legsúlyosabb sérültet azzal szállították a szegedi klinikára.

Az ütközés következtében a kisteherautó – amelyben heten utaztak, többen közülük egy család tagjai – megpördült, és mintegy 20 méterre a kereszteződéstől állt meg, félig lecsúszva a vasúti töltésről. A megpördülő teherautó két villanyoszlopot kidöntött. A motorvonat kisiklott, oldalára borult, és 60 méterre az ütközés helyszínétől csúszott az árokba. 

A Mávinform közleménye szerint a vonaton 22 utas volt, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek.

A baleset valamivel 7 óra előtt történt Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjáróban. Egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben többen megsérültek, és többen a helyszínen meghaltak.

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták. A forgalmat a környező utcákra irányították.
A balesethez a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.
Hozzátették, hogy a fénysorompó jól működött, a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé.

A helyszínelés és a műszaki mentés miatt várhatóan szerda reggelig Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek – írták.

 

Fotók: MTI/Donka Ferenc

Ajánljuk még