logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Varga Judit: Brüsszel ne kövesse el ugyanazt a hibát, amit a magyar baloldal!

| Szerző: hirado.hu
Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán hívta fel Brüsszel figyelmét arra, hogy a jogállamiság mechanizmus elindításának vannak feltételei. Ám ezen feltételek közül tudomásuk szerint eddig egyik sem történt meg.

Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke ma Strasbourgban bejelentette, hogy hivatalos értesítést küldött Magyarországnak arról, hogy elindítják a kondicionalitás mechanizmust hazánkkal szemben – idézte fel az igazságügyi miniszter.

Majd kiemelte:

szeretnénk emlékeztetni a Bizottságot, hogy az eljárás elindításának vannak feltételei! Szavaznia kell róla a biztosok kollégiumának és kapnia kell hivatalos értesítést erről a magyar kormánynak.

Tudomásunk szerint azonban eddig egyik sem történt meg” – tette hozzá Varga Judit.

A magyar kormány politikai nyilatkozatokkal nem foglalkozik és várja a konkrétumokat tartalmazó hivatalos értesítést. Ha lesz ilyen, arra természetesen válaszolni fogunk” – hangsúlyozta.

Majd felhívta a figyelmet, hogy „óva intenénk Brüsszelt attól, hogy felüljön a magyar baloldal hullámvasútjára. Arról a politikáról a magyar emberek markáns véleményt mondtak vasárnap, a Fidesz-KDNP csaknem 2,9 millió szavazatot kapott, mellyel az emberek a jelenlegi kormányzati politika folytatására adtak mandátumot”.

A Bizottság fogadja el a magyar emberek döntését, ne Magyarországot büntessék, mert április 3-án a többség nem Brüsszel kívánalmai szerint szavazott – szögezte le Varga Judit.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még