logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Uniós megfigyelő: Tisztességes és jól megszervezett volt a választás

Tisztességes és jól megszervezett volt a választás – mondta el a közmédiának Robert Roos. Az európai parlamenti képviselő választási megfigyelőként volt jelen a magyarországi országgyűlési választásokon.

Megfigyelésem alapján egy nagyon tisztességes választást láttam” – fogalmazott Robert Roos az M1 Ma reggel című műsorában. Az európai parlamenti képviselő a csapatával együtt nagyjából húsz szavazókört látogatott meg Budapesten belül, illetve Budapesten kívül is, teljesen véletlenszerű módon.

Elmondta, tapasztalataik szerint a választási eljárás átlátható és jól megszervezett volt.

Az európai parlamenti képviselő szerint a magyar választások nagy hatással lesznek Európára, hiszen amennyiben a Fidesz hatalmon marad, akkor továbbra is ez a konzervatív kormány marad az Európa Tanácsban. Amennyiben azonban az ellenzék győzedelmeskedett volna, akkor teljesen más helyzet alakult volna ki – tette hozzá.

A hazánkba kirendelt választási megfigyelő szerint a brüsszeli bürokraták más kormányt szeretnének látni Magyarországon, hiszen minden hónapban vitáznak a magyarországi helyzetről. Ennek pedig az az oka, hogy nem értenek egyet Magyarországgal.

Robert Roos szerint nem egy föderális szövetség alapján jöhet létre egy erősebb Európa, hanem erős és független nemzetállamok együttműködésével.

Továbbá az európai parlamenti képviselő úgy véli, hogy sokkal több hatalom kerül Brüsszel kezébe, és „már eleve túl sok bürokrácia van arrafelé, és amennyiben a hatalmat még jobban központosítják, akkor a bürokrácia is nőni fog, ez pedig nem tesz jót Európának”.

 

Ajánljuk még