logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

NVI-elnök: A jelenleg elérhető adatok előzetes eredmények

A jelenleg elérhető adatok előzetes eredmények, az országgyűlési választás egyéni eredményét jövő szombaton állapítják meg az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok, a választás országos listás eredményét pedig legkésőbb április 22-éig a Nemzeti Választási Bizottság – mondta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján.

Nagy Attila közlése szerint nagyon jól haladnak a szavazatszámláló bizottságok a szavazatok összesítésével, 21 óra előtt elérhetővé váltak a parlamenti választás előzetes eredményei, amelyeket közzétettek a választás hivatalos oldalán is.

Hozzátette: az NVI egy éve dolgozik az informatikai szolgáltatókkal a fejlesztéseken. Úgy vélte, kiváló munkát végeztek, a választási honlap fennakadás nélkül működött a választás kitűzésétől kezdve.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenleg elérhető adatok előzetes eredmények, az országgyűlési választás egyéni eredményét jövő szombaton a külképviseleteken és átjelentkezéssel szavazók voksainak megérkezése és megszámlálása után állapítják meg az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok, a választás országos listás eredményét pedig legkésőbb április 22-éig a Nemzeti Választási Bizottság.

Mint mondta, az NVI az országgyűlési választás és a népszavazás sikeres lebonyolítása után összegzi tapasztalatait és a javaslatcsomagot a törvényalkotó elé tárja, hogy „tovább növeljék a választás előkészítésének és lebonyolításának hatékonyságát”.

Nagy Attila elmondta azt is, megkezdődött a népszavazás eredményeinek publikálása is a honlapon. Az NVI elnöke “sok erőt” kívánt a szavazatszámláló bizottságok tagjainak, a jegyzőkönyvvezetőknek, a választási irodák munkatársainak a hátralévő feladatok teljesítéséhez.

Ajánljuk még