logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Választás 2022 – Este 7 óráig mintegy 7,7 millió választót várnak több mint 10 ezer szavazókörbe

Országszerte rendben zajlik a szavazás. 11 óráig a szavazásra jogosultak 25,77 százaléka voksolt. A legaktívabbak továbbra is a Békés megyeiek. Este 7 óráig mintegy 7,7 millió választót várnak több mint 10 ezer szavazókörbe. Orbán Viktor reggel szavazott Budapesten. A miniszterelnök azt mondta: a választás tétje a háború és a béke. A kormányfő úgy fogalmazott: ez egy elhúzódó háború lesz, amibe könnyű belesodródni. Hozzátette: a háború itt van a szomszédunkban, két nagy ország háborúja, amiből ki kell maradni – számoltak be róla az M1 Híradójában.

Háború és a béke. Azt gondolom, hogy ez egy nehéz és attól tartok elhúzódó háború, könnyű belesodródni, a háború sosem úgy végződik ahogy elgondolták azok akik elindították, mindig sokkal nagyobb kockázatot és veszélyt hordoz, ez itt van a szomszédunkban, két nagy ország háborúja, veszélyes a dolog, ki kell belőle maradni” – fogalmazott Orbán Viktor, miután leadta szavazatát.

Majd hozzátette, hogy szerinte ez a választása tétje, „meggyőződésem szerint az ellenfeleink ennek a súlyosságát és komolyságát nem érzik át, és olyan lépéseket akarnak tenni, amelyek belevonnák Magyarországot ebbe a konfliktusba, ami szerintem tragikus lenne Magyarország számára, ezért is indultunk a választáson, hogy ezt megakadályozzuk”.

Ajánljuk még