logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rosszullétek, bélyegzőproblémák, fotózkodás – néhány rendkívüli esemény a voksoláson

| Szerző: hirado.hu
Külképviseleten, Limában volt egy kisebb incidens, a probléma megoldódott.

Egész napos percről percre tudósításunkat a választásról ide kattintva olvashatja.

A Vas megyei Bobán a 3-as számú választókörzet 1-es szavazókör szavazóhelyiségében egy választópolgár rosszul lett. A helyi bizottság mentőt hívott. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fábiánháza 6-os számú választókörzetének 1-es szavazókörében a szavazatszámláló bizottság egyik választott tagja jelezte, hogy rosszul érzi magát, ezért hazament. Később jelezte, hogy nem tud visszatérni rosszulléte miatt, az SZSZB továbbra is határozatképes maradt, gondoskodtak egy választott tag bevonásáról.

A Baranya megyei Vokányon, a 3-as számú választókörzet 1-es szavazókörében az egyik szavazó kísérője fényképfelvételt kívánt készíteni. A sajtó munkatársának mondta magát, ezt azonban nem tudta igazolni. Az illető a megbízott tag kérésére a szavazóhelyiséget elhagyta. A Fejér megyei Etyeken és a Hajdú-Bihar megyei Konyáron a szavazóköri bélyegző hibája miatt állt egy rövid ideig a szavazás, a problémát elhárították.

A limai külképviseleti választási irodában helyi idő szerint 17:30-kor megjelent egy magyar turistacsoport, amelynek két turisztikai vezetője rendben leszavazott, ellenben nyolcan, a turistacsoport tagjai nem szerepeltek a névjegyzéken. Miután a külképviseleti választási iroda tájékoztatta a csoportot a választás jogszabályi hátteréről, a döntést, értetlenségüknek hangot adva elfogadták, majd elhagyták a külképviseletet.

Ajánljuk még