logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Novák Katalin a fiával együtt voksolt, aki először szavazhatott

| Szerző: hirado.hu
Novák Katalin: Mi már szavaztunk. És Önök? – írta a közösségi oldalán Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök, aki egy fényképet is közzétett arról, ahogy a legnagyobb fiával együtt egyszerre adják le a szavazataikat.

 

Több mint 231 ezer választó élhet ma első alkalommal a választójogával. Ők azok, akik a 2019-es önkormányzati választás óta váltak nagykorúvá, azaz választópolgárrá.

Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök feltűzi az első választóknak járó kitűzőt fia, Veres Ádám zakójára (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Közéjük tartozik Novák Katalin fia is, aki a megválasztott köztársasági elnök Facebook-profiljának tanúsága szerint édesanyjával egyszerre adta le a szavazatát.

Az első választók nemzeti színű kitűzőt vehetnek át a szavazatszámláló bizottságoktól. A kerek, ezüstös színű szegéllyel ellátott kitűzőn a Szavaztam! felirat szerepel. A kitűző valamivel nagyobb, mint egy 50 forintos érme.

Az első választók ilyen nemzeti színű, „Szavaztam!” feliratú kitűzőt kapnak  (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Ismert: Novák Katalin május 10-én váltja majd Áder Jánost a Sándor-palotában. A jelenlegi köztársasági elnök feleségével, Herczegh Anitával együtt ment el szavazni. A távozó köztársasági elnök és neje a Zugligeti Általános Iskolában kialakított szavazókörben szavazott.

 

 

Ajánljuk még