logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mutatjuk, hogyan adták le voksukat a pártok politikusai – képekkel, videókkal

| Szerző: hirado.hu
Magyarország választ – a politikusok is a szavazóurnák elé járultak. Cikkünk frissül!
Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita is leadta a szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Zugligeti Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök fiával, Veres Ádámmal a Farkasréti Általános Iskolában kialakított szavazókörben.

„A háború és a béke a választás tétje” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután leadta szavazatát a Zugligeti Általános Iskolában.

A kormányfő, a Fidesz elnöke, aki feleségével, Lévai Anikóval érkezett a szavazókörbe reggel 8 óra után újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: attól tart, hogy ez egy elhúzódó háború lesz, amibe könnyű belesodródni.

Varga Judit igazságügyi miniszter gyermekei és férje, Magyar Péter társaságában adta le szavazatát a budapesti Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök gyermekükkel leadják szavazatukat a budapesti Áldás utcai Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
A főváros II. kerületében adta le voksát Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és felesége, Dobrev Klára. A DK európai parlamenti képviselője a szavazás után azt mondta: arra számít, hogy nagyon sokan mennek ma el szavazni.
Varga Mihály pénzügyminiszter gyermekei társaságában adta le szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a II. kerületi 12. számú szavazókörben, a Fillér Utcai Általános Iskolában 2022. április 3-án. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Varga Mihály a voksolás után azt mondta, ahhoz, hogy az eddig elért eredményeket megvédjük, békére van szükség. A pénzügyminiszter hozzátette: ehhez higgadtságra és kormányzati tapasztalatra is szükség van.
Jakab Péter, a Jobbik elnöke leadja szavazatát a miskolci Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen adta le a szavazatát. A baloldal közös miniszterelnökjelöltje családjával érkezett a szavazókörbe. Márki-Zay Péter arra kérte a választókat, hogy menjenek el szavazni. Úgy fogalmazott: egy szavazat is eldönthet egy kerületet, egy körzetet.

„Nagy tétje van a mai napnak, hiszen nem csak jövőt választunk, hanem döntünk a háború és a béke kérdésében is” – mondta a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté, miután leadta szavazatát a fővárosban. Mindenkit arra buzdított, hogy vegyen részt az országgyűlési választáson és a népszavazáson is.
Leadta szavazatát a Normális Élet Pártjának elnöke vasárnap délelőtt a nyíregyházi Koszorú utcai oktatási intézményben.
A Mi Hazánk Mozgalom elnöke Ásotthalmon adta le a szavazatát. Toroczkai László legkisebb lányával érkezett a szavazókörbe. A politikus úgy fogalmazott: a gyermekeink jövőjéről is döntünk ma, ezért még soha nem volt annyira fontos egy választás, mint most.

Szijjártó Péter Dunakeszin szavazott családjával. A külügyminiszter azt mondta: sorsdöntő a választás. 13 óra áll rendelkezésre, hogy eldönthessük, Magyarország a következő években békében és biztonságban élhet-e, vagy megkockáztatjuk a belesodródást a háborúba.

„A baloldal világossá tette az álláspontját, hogy ha ők kormányoznak, akkor Magyarország bizony belekavarodna a szomszédben zajló háborúba. Az azonban nem a mi háborúnk, nekünk ebből a háborúból ki kell maradni, és a jobboldal garantálja a békét és a biztonságot a következő évekre, garantáljuk, hogy ha mi folytatjuk a kormányzást, akkor Magyarország nem fog belesodródni ebbe a háborúba” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

A külügyminiszter kiemelte a parlamenti választással együtt ma a gyermekek biztonságáról is szavazhatnak a választók. Hangsúlyozta: senki sem ismerheti úgy a gyerekeket, mint a szüleik. A szülőknek jár, hogy az érzékeny kérdéseket ők beszélhessék meg gyermekeikkel.

 

Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke és családja leadják szavazataikat a XIV. kerületi Örökzöld Óvodában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint a választás tétje: háború vagy béke, valamint az, hogy nemzeti-gazdasági érdekeinket meg tudjuk védeni vagy sem.

Semjén Zsolt – miután felesége és édesanyja társaságában leadta szavazatát a fővárosi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban, azt mondta, viszonylag magas részvételre számít.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke édesanyja, Semjén Miklósné (k) és felesége, Semjénné Menus Gabriella társaságában leadja szavazatát a II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

A választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke. Erről a miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt, miután leadta szavazatát a 11. kerületben, Újbudán. Gulyás Gergely elmondta: távol kell maradni ettől a háborútól, ezért nem szabad sem fegyver-szállítmányt küldeni, sem olyan energetikai szankciókat elfogadni, ami károsabb Magyarországra és Európára, mint az oroszokra nézve.

 

Gattyán György, a Megoldás Mozgalom elnöke Budapest második kerületében szavazott. Miután leadta voksát, úgy fogalmazott: a mai nap a demokrácia ünnepe, és arra biztatott mindenkit, hogy menjen el szavazni.

 

 

Ajánljuk még