logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kiszelly Zoltán: A választás tétje felülírja a körülményeket

| Szerző: hirado.hu
Nincs nagy meglepetés abban, hogy a négy évvel korábbinál alacsonyabb a szavazási kedv, hiszen országszerte rossz idővel indult a vasárnap – mondta Kiszelly Zoltán, a hirado.hu választási szakértője a részvételi adatokkal kapcsolatban. A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szerint ettől függetlenül az időjárásnak nem lesz nagy hatása a részvételi arányra, mert ez inkább múlik a mozgósításon, és hogy a háború vagy béke vált a választás központi kérdésévé.

Kiszelly Zoltán elmondta, hogy a választás egyértelműen a háború vagy béke, az olaj vagy a vér és a stratégiai nyugalom vagy fegyverszállítások ellentétpárokra szűkült le. „Nem véletlen, hogy a szavazata leadása után Orbán Viktor miniszterelnök is a háború vagy a béke kérdését említette elsőként, amikor a választás tétjéről kérdezték” – tette hozzá.

Orbán Viktor reggel 8 óra után a Zugligeti Általános Iskolában szavazott. A kormányfő szerint ellenfeleik nem érzik át, hogy milyen súlyos tétje van a szomszédban zajló háborúnak, ezért olyan lépéseket akarnak tenni, amelyek belevonnák Magyarországot ebbe a konfliktusba.

Ez tragikus lenne Magyarország számára – jelentette ki, hozzátéve, azért indultak a választáson, hogy ezt megakadályozzák.

Ajánljuk még