logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Választás 2022: Részvételre kéri híveit a Magyarországi Református Egyház

A Magyarországi Református Egyház vezetése arra kéri a híveket, hogy vegyenek részt a vasárnapi országgyűlési választáson és szavazzanak azokra, akik támogatják keresztyén küldetésük betöltését.

Az MRE négy egyházkerületének püspöke és főgondnoka az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben azt kérik és javasolják, hogy a református hívek azokat támogassák szavazatukkal, akik „kiállnak a teremtési renden alapuló család, férfi és nő szövetsége mellett és akik a nemzet szuverenitásáért és gyarapodásáért dolgoznak”.

Azt kérik, hogy a hívek azokra adják szavazatukat, „akik támogatják keresztyén küldetésünk betöltését, a templomok építését, az egyházi iskolákban folyó nevelést, a hit- és erkölcstant, az idősek és betegek gondozását”.

Az egyházi vezetők javasolják továbbá, hogy a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseire az „egyház biblikus tanítása és a józan ész alapján” a hívek válaszoljanak nemmel.

Ez a döntésünk családjaink és a következő nemzedékek életét is befolyásolja” – tették hozzá.

A közlemény szerint a részvétel az országgyűlési választáson „nemcsak lehetőségünk, hanem állampolgári és keresztyén kötelességünk is”, hiszen a biblia szerint Isten maga rendelt mindenféle hatóságot az emberiség békességének és nyugalmának megőrzésére”.

Ezért a polgári kormányzat feladata, hogy Isten értékrendje szerint tegyen különbséget jó és rossz között, segítve ezzel az élet megőrzését és kibontakozását – írták.

Kitértek arra: a mai világban egyre általánosabb az „agresszív szembefordulás” a zsidó-keresztyén világszemléletből fakadó évezredes alapértékekkel. „Keresztyén hagyományainkat, a közösségi élet alapját és a nemzeti folytonosságot jelentő családokat, sőt még gyermekeinket is érik szellemi, fizikai fenyegetések. Ezek csupán szavakkal nem védhetők ki, ezért kérjük, hogy döntsenek megfontoltan, a református egyház által képviselt biblikus evangéliumi tanítás alapján!” – fogalmaztak a református egyházi vezetők.

Hozzátették: az alaptörvénynek megfelelően a keresztyén kultúra védelmezése a választáson felhatalmazott kormányzat feladata is. Az egyház küldetése pedig az, hogy a keresztyén hitet hirdesse és annak megfelelően éljen.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még