logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Soproni csapat lett az IdeaFest középiskolai vállalkozói ötletverseny nyertese

Soproni csapat nyerte a középiskolásoknak szóló vállalkozói ötletversenyt, az IdeaFestet, amelyre több mint 400 diák adta be jelentkezését. A nyertesek egy, a sportversenyekre való jelentkezést forradalmasító megoldással kerültek a dobogó legfelső fokára – közölték a szervezők az MTI-vel.

A soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnáziumot képviselő Raceeantr.io csapat megoldása könnyen kereshető platformmal és egykattintásos nevezési rendszerrel tenné könnyebbé a sportolók és a versenyek szervezőinek életét. Az IdeaFest győztesei felkészítő tanárukkal együtt egyhetes tanulmányútra utazhatnak az Egyesült Államokba.

A szervezők közlése szerint az IdeaFestre benevezett ötletek között egészségügyi megoldás, újrahasznosításon alapuló üzleti elképzelés, mentális problémák legyőzésében segítő platform és telekocsis applikáció is volt. A három fordulóból álló megmérettetés eredményeként tizenkét csapat jutott a fináléba, akik élőben, négyfős szakmai zsűri előtt mutatták be projektjeiket, valamint azok egyszerű prototípusát.

A második helyezett a szegedi INGA csapat lett, akik agglomerációs telekocsis megoldásukkal finnországi tanulmányutat nyertek. A békéscsabai Onlypolimer csapata harmadik helyet és ezzel németországi tanulmányutat nyert, a műanyaggyártás egyre növekvő alapanyagszükségletére választ adó környezetbarát technológiai megoldással.

Az IdeaFestet 2021 szeptemberében indította el az INPUT Program, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Express Innovation Agency szakmai támogatásával.

Ajánljuk még