logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jelnyelvi tolmács is lesz a köztévé választási műsorában

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (Sinosz) elnöke azt kéri, hogy április 3-án a köztévében zajló választási műsor a siket és nagyothalló magyarok számára is legyen elérhető, azt feliratozzák és jelnyelvi tolmácsolással lássák el, hogy az elhangzottakhoz az érintettek akadálymentesen férhessenek hozzá.  

Kósa Ádám szombaton a Facebook-oldalán hozzátette, „ez nagy előrelépés lenne számunkra”.

A Sinosz elnöke a videóban megjegyezte, Magyarországon hamarosan választások lesznek. A szövetség az elmúlt években rengeteget dolgozott azért, hogy a siket és nagyothalló honfitársaink, és más fogyatékosággal élő emberek számára a választások akadálymentesek legyenek.

Galambos István, az MTVA programfőigazgatója az M1 Ma este csatornának azt nyilatkozta: a választási műsorban jelnyelvi tolmács segíti majd az érintetteket.

A közmédiában erre nemcsak kötelességként, hanem közszolgálati feladatként is tekintenek – mondta, hozzátéve: a feliratozás folyamatos a műsoroknál a Teletexten, néhány kiemelt eseményen pedig jelnyelvi tolmács is biztosítja a siket és nagyothalló nézők tájékozódását.

Ajánljuk még