logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elemző: Kaczyński hitet tett a lengyel-magyar barátság mellett

| Szerző: hirado.hu
Megvédte Magyarországot és a visegrádi együttműködést Jarosław Kaczyński. A lengyel kormánypárt elnöke egy, a Mandiner által szemlézett lengyel lapinterjúban arra hívta fel a figyelmet, hogy az Ukrajnában zajló háború ügyében Magyarország minden eddig javasolt szankciót támogatott és elítélte az orosz agressziót. Kaczyński a V-4-ekről azt mondta, hogy a nézetkülönbségek ellenére sem szakítják meg a kapcsolatot egymással. Magyarország és Orbán Viktor pedig olyan partner, aki soha nem rejtette el az álláspontjait, illetve soha nem árulta el Lengyelországot – hangzott el az M1 Híradóban.

Pócza István szerint a lengyel politikus részéről ez egy fontos kijelentés. Az apró nézetkülönbségek az ilyen típusú együttműködést nem áshatják alá. Kiemelte, hogy Lengyelország és Magyarország élen jár a menekültek megsegítésében. A Batthyány Lajos Alapítvány programvezetője szerint

Jarosław Kaczyński nyilatkozatával hitet tett a lengyel-magyar barátság mellett. Az elmúlt időszakban több lengyel politikus is jelezte, hogy ez a barátság nem tört meg. A kétoldalú kapcsolatok erősek, a V-4 pedig továbbra is fontos.

Pócza István úgy véli, hogy a V-4 szerepe most különösen felerősödik, hiszen újabb és újabb kihívások érik. Lengyelország és Magyarország helyzete pedig hasonló. Ez a két ország van a leginkább kitéve a menekülthullámnak.

Ajánljuk még