logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gulyás Gergely: Óriási a választás tétje

Óriásinak nevezte a vasárnapi országgyűlési választás tétjét Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy pénteki budapesti kampányrendezvényen.

„Háború vagy béke, fejlődés vagy visszafejlődés”; a kormánytag szerint ezek között kell választania a magyaroknak, arról is döntve, megőrzik-e az elmúlt évtizedben kemény munkával elért eredményeket.
Gulyás Gergely a főváros XVIII. kerületében tartott rendezvényen, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) 2006-os történéseket bemutató kiállításának otthont adó kamion előtt azt hangsúlyozta, ami 16 éve történt, jól mutatja, hogy „a hatalom megszerzéséért és megtartásáért Gyurcsány Ferencék és elvbarátaik mindenre képesek”.

Közölte, noha 2010 után a „bukott baloldal” azt tűzte maga elé célul, hogy szabaduljon meg a volt miniszterelnöktől és zárja karanténba a Jobbikot, ma Gyurcsány Ferenc vezeti a baloldal legerősebb pártját, és a Jobbikkal szövetségben indulnak a hatalom megszerzéséért.

Ez jól mutatja azt az elvtelenséget és azt a kudarcot, ami a baloldal egészét Magyarországon jellemzi – fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy teljes felelőtlenséget, össze-vissza beszédet és durva sértések sorozatát mutatják az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltjének megnyilatkozásai.

Annak fontosságát hangsúlyozta, hogy Magyarország maradjon ki az ukrajnai háborúból, megemlítve, „Márki-Zay Péter NATO-kérésre hajlandó katonákat küldeni, az ellenzéki pártok több vezetője szóban és írásban is elmondta, hogy fegyvereket kell küldeni” a szomszédos államnak, sokuk pedig energetikai szankciókat sürgetett.

A magyar baloldal még arra is hajlandó volt, hogy Ukrajnával szövetkezzen, hogy esélyeit javítsa a választási kampányban – mondta a miniszter, aki kiemelte, ha Oroszországgal megszűnik az energetikai együttműködése Magyarországnak, „akkor mind a magyar gazdaság becsukhatja az ajtót, mind a rezsicsökkentésnek vége”, és elesünk a magyar felhasználás 85 százalékát adó orosz földgáztól.

Gulyás Gergely szerint a baloldal sokkal rosszabb állapotban van, mint amelyik 2002-ben hatalomra került, így „annál is rosszabbra, még annál is gyorsabb államcsődre lennének csupán képesek”.

Ajánljuk még