logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Esernyő nélkül ma ne induljunk el otthonról

| Szerző: hirado.hu

Túlnyomóan borult lesz az ég, de a déli, délkeleti megyék fölött időszakosan elvékonyodhat a felhőtakaró, ott szűrt napsütés is lehet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

(Fotó: met.hu)

Újabb csapadékzóna vonul kelet felé, amely a déli órákra várhatóan elhagyja a Dunántúlt, este már inkább csak az északkeleti megyékben lehet további eső, zápor, de a déli, délutáni órákban az Alföldön néhol akár zivatar is kialakulhat.

A Dunántúlon az északnyugati, délkeleten viszont a déli, délnyugati szelet kísérhetik erős lökések, a Dél-Alföldön ismét lehetnek viharos széllökések. Délután egyre nagyobb területen nyugatira fordul a légáramlás.

(Fotó: met.hu)

A csúcshőmérséklet nyugaton és középen 8 és 13, keleten 14 és 19 fok között alakul, azonban a keleti határ mentén még ennél is kissé melegebb lehet. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Estére borult lesz az ég. Északkeleten lassanként megszűnik az eső, ugyanakkor a hajnali órákban a déli megyékben ismét eshet. Az északnyugati szél az Észak-Dunántúlon, illetve a Bodrogköz térségében lehet élénk, olykor erős.

(Fotó: met.hu)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, délkeleten marad enyhébb az idő.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még