logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

48 perc – A baloldal SMS-cunamijával visszaél a személyes adatainkkal

| Szerző: hirado.hu
A baloldali SMS-cunami, az adatvédelmi aggályok és a Bajnai-féle DatAdat tevékenysége is téma volt a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban, melynek vendége ezúttal Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója volt.

A műsor fő témája az országgyűlési választás kimenetelének latolgatása volt. Ehhez kapcsolódóan Lánczi Tamás megemlítette a DatAdat ügyét is, hiszen rengeteg ember kapott rossz magyarsággal írt SMS-eket, holott az adataikat nem adták meg, és nem járultak hozzá, hogy kapcsolatba lépjenek velük. Mi ez, hogyha nem választási visszaélés? – tette fel a kérdést a 48 perc házigazdája.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője arról számolt be, hogy ő is kapott ilyen SMS-t. Egy olyan korszakban, ahol mindenhol kattintgatni kell, hogy hozzájáruljunk az adataink használatához, ez választási csalásnak minősülhet. Mráz elmondta, hogy ugyan nem győzte meg a rossz magyarsággal írt rövid üzenet, azonban az, hogy őt név szerint szólítják meg, arra enged következtetni, hogy visszaélnek az adataival. Ennek a cselekménynek  a századáért ma Magyarországon vádat emelnek.

Lánczi Tamás emlékeztetett, hogy Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnök és Ficsor Ádám egykori titokminiszter üzletéről van szó.

G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója szerint tarthatatlan, hogy ilyen formában hozzáférnek a személyes adatokhoz. Elgondolkodtató, hogy a választások tisztasága mennyire kerül veszélybe. Ez bűncselekmény – szögezte le a politológus.

Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója, volt SZDSZ-es politikus elmondta, hogy ő is kapott ilyen SMS-t, és ez egyértelműen visszaélésnek számít. A DatAdat tevékenysége nincs rendben, ugyanakkor az nem probléma, ha külföldről vesznek igénybe tanácsokat a politikai szereplők. A probléma az, ha visszaélnek az emberek adataival.

 

Ajánljuk még