logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A budapesti közművezér a szakmunkás minimálbér felének megfelelő összeget vallott be

| Szerző: hirado.hu
Mártha Imre a szakmunkás minimálbér felének megfelelő összeget vallott be adóbevallásában, és közben Floridában vett ingatlanokat - írja a Metropol. A lap szerint adócsalásra utaló információk jutottak tudomásukra. Ezek szerint a fővárosi közművek egyszemélyi vezetője mindösszesen havi 75 ezer(!) forint jövedelmet vallott be több éven keresztül, mielőtt Karácsony Gergely jóvoltából a budapesti közműcégek vezetője lett.

A lap azt írja, hogy mindez azért megdöbbentő, mert ugyanezekben az években Mártha Imre saját maga, sőt a családja nevén lévő ingatlanos cég sok százmillió forint értékben vásárolt ingatlanokat Floridától Budapesten át egészen az ukrán–magyar határig.

A luxusnyaralásairól, a Prisztás nevezetű maffiózó családjától megvásárolt villáról és úszómedencéről posztoló Mártha Imre 2018-ban és 2019-ben is – tehát közvetlen azelőtt, hogy kinevezték volta a budapesti közműholding élére – 900 ezer, azaz havi bontásban mindösszesen 75 ezer forintot keresett, legalábbis papíron. Ez az akkori szakmunkás bérminimum négyórás, elfelezett összegének felel meg.

Eközben egy sok százmillió forintot érő svábhegyi luxusvillában él, egy több tízmilliós Bentley-vel közlekedik, és 2019-ben – még „négyórás szakmunkásbér-minimumából” – vásárolt magának egy floridai luxuslakást, sőt egy magánszigeten található telket, amire állítólag egy reneszánsz villát szándékozik építeni.

Fotó: Metropol

Tehát ugyanabban az évben tett szert a tengeren túli sok száz milliót érő ingatlanokra, amikor papíron mindössze havi 75 ezer forintot keresett.

Fotó: Metropol

A fővárosi közműholding, a szemétszállítás, a Főtáv, a temetkezés és a kertészet csúcsvezetőjét személyesen is szerette volna megkérdezni a Metropol a birtokukba került információkról. Végül március 26-án, vagyis munkanapon, egy csopaki bisztróból kifele jövet sikerült feltenni neki kérdéseket, Mártha Imre azonban nem kívánt nyilatkozni.

Ajánljuk még