logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kásler: Speciális tárgyfertőtlenítő gépcsalád sorozatgyártása kezdődik Vas megyében

Speciális tárgyfertőtlenítő gépcsalád sorozatgyártása kezdődik a Vas megyei Csepregen, az Uniriv Kft.-ben – jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten.

Kásler Miklós azt mondta, a koronavírus-járvány ráirányította a figyelmet a megfelelő fertőtlenítésre, és a most bejelentett felületfertőtlenítésre alkalmas gépcsalád új technológiával végzi ezt.

Ismertetése szerint az ezüst kolloid tartalmú nanotechnológiás fertőtlenítőszer a felületeken megszilárdul, azokon bevonatot képezve 5-6 órán keresztül gátolja a vírusok megtapadását.

Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, Vas megye 2. számú választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje elmondta, az Uniriv Kft. által gyártott berendezés alkalmas kórházi ágyak, betegszállító kocsik, kerekesszékek, továbbá bevásárlókocsik, raklapok, csomagok, bőröndök, dobozok, táskák, játékok fertőtlenítésére.

A Csepregen 1991-ben családi vállalkozásként alakult szegecsgyártó cég a nemzetközi piacon is jelen van, a fertőtlenítő berendezés gyártásához a telephelyen 220 négyzetméteres új részleget alakítottak ki 100 millió forintos kormányzati támogatással – ismertette.

A képviselő hozzátette: a vállalkozás havi 50-70 fertőtlenítő berendezés gyártására képes, a gyártóhelyen két műszakban további három-három embernek adnak munkát.

Ágh Péter kitért arra, hogy a berendezés elkészült darabjait a cég Vas megyei intézményeknek ajánlotta fel, ezzel is segítve a járvány elleni védekezést.

Ajánljuk még