logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zsigó Róbert: Újra lehet pályázni az Idősbarát Önkormányzat Díjra

Újra lehet pályázni az Idősbarát Önkormányzat Díjra – jelentette be közösségi oldalán a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára szombaton.

Zsigó Róbert azt írta: a díj idén az egyedül élő idősek támogatásában élen járó önkormányzatokra irányítja rá a figyelmet. „Az idősek megbecsülésében is előre menjünk, ne hátra!” – fogalmazott az államtitkár.

Zsigó Róbert megosztotta a kormányzati portál vonatkozó hírét is, amelyben arról beszélt: Magyarországon 12 éve családbarát kormányzást folytatnak, melynek „kiemelt része idős honfitársaink támogatása és megbecsülése”.

A portál híre szerint Zsigó Róbert hangsúlyozta: az időspolitika érvényesüléséért a legtöbbet helyi szinten a közösségek fejlődését szolgáló önkormányzatok tehetik. Az elismerés az aktív önkormányzati időspolitika megerősítését, az önkormányzatok idősekért vállalt cselekvő felelősségét és az idősügyi tevékenységek konkrét eredményeinek fejlesztését szolgálja.

Kifejtette: a magyar kormány elkötelezett a béke, a kiszámíthatóság és a biztonság megőrzése mellett, amelyek egyúttal az április 3-i választások tétjei is.

Az Orbán-kormány kiemelt figyelmet fordít az idősek megbecsülésére, ennek kifejezése egyebek mellett az is, hogy történelmi elégtételként visszaadtuk a Gyurcsány és Bajnai vezette baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat – mondta.

Zsigó Róbert a megjelenő pályázat kapcsán szót ejtett arról, hogy az idősügyi területen elért jó gyakorlatok és eredmények megosztása hatékonyan segíti a hazai időspolitika fejlődését.

A díj elnyerésével 1 500 000 forintos pénzjutalom jár, amelyet a nyertes önkormányzatok még idén megkapnak.

Az Idősbarát Önkormányzat Díj alapítása óta eltelt években több mint ezer pályázat érkezett a felhívásra, és 134 település részesült az elismerésben. A helyben hozott intézkedések elősegítették, hogy az időskorú lakosok a munkával töltött évek után megváltozott élethelyzetükben is megbecsült, értékes tagjai lehessenek közösségüknek és a társadalomnak – tartalmazza a portál híre. Hozzátették: a nyertes települések polgármesterei Idősbarát táblát vehetnek át, amely az önkormányzat tevékenységének eredményességét és megbecsülését hirdeti a hivatal falán.

A pályázat beküldési határideje 2022. május 2. A pályázati lehetőségről bővebb információ a Hivatalos Értesítő 2022. évi 15. számában, valamint a kormany.hu oldal dokumentumtárában érhető el.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még