logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kincs Percek: Magyarország védi és támogatja a gyermeket nevelő családokat

Magyarország védi és támogatja a gyermeket nevelő családokat annak érdekében, hogy a gyermekek vállalása és nevelése pénzügyi nehézség helyett inkább kedvező anyagi helyzetet jelentsen – közölte a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) szombaton az MTI-vel.

 

Megjelent a Kincs Percek újabb kisfilmje a magyar család- és népesedéspolitika eredményeiről. Mint közölték, a baloldali kormányok a családi adózásból kizárták az egy- és kétgyermekeseket, megszüntették az otthonteremtés rendszerét és lerövidítették a gyermekgondozási időszakot.

Hozzátették: 2010-ben családbarát fordulat történt: azóta a magyar családok életszínvonala folyamatosan javul, amit jól mutat, hogy átlagosan duplájára nőtt a gyermekes családok egy főre jutó jövedelme.

A családi adókedvezmény ma már egymillió családnak jelent havonta akár több tízezer forintos megtakarítást. A kétgyermekes családoknál 2016 után megduplázódott az összeg – jelezték.

A Kincs szerint a családok otthonteremtési kedvezményét, a csok-ot már 200 ezer, az otthonfelújítási támogatást pedig több mint 100 ezer család vette igénybe.

Míg száz gyermekes családra 2010-ben még 70, ma már 98 autó jut. A nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményét pedig több mint 36 ezren igényelték – írták.

A babaváró támogatást már több mint 200 ezer házaspár kapta meg, aminek köszönhetően 2019 júliusa után emelkedett az esküvők és a születések száma – sorolták az intézkedéseket.

Magyarország családbarát ország, ahol a gyermekes családokat megbecsülik. Őrizzük meg ilyennek, őrizzük meg közös KINCSeinket!” – fogalmaztak a közleményben.

További információkat a témáról itt talál.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még