logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó! – Gáncs Kristóf: Létrehoztunk egy forródrótot a szálláskeresőknek

| Szerző: hirado.hu
A közmédia is részt vesz a menekülteket segítő összefogásban, rendkívüli Jónak lenni jó! műsorsorozat indult. Rendkívüli Jónak lenni jó! – Magyarország összefog a Kossuth Rádió Napközben című műsorában, minden hétköznap 10:15-től. A március 25-i adásban Gáncs Kristóf a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója beszélt a közösség aktuális munkájáról.
Hallgassa meg!

Gáncs Kristóf elmondta, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet a határ mindkét oldalán folyamatosan segíti a menekülőket és a helyben maradókat is.

Létrehoztunk egy forródrótot szálláskeresőknek – hangsúlyozta Gáncs Kristóf. Hozzátette, hogy több száz ember elszállásolását koordinálják saját szálláshelyeik megnyitásával, valamint szállodákkal együttműködve.

A munka nagy része Ukrajnában zajlik, ahol tíz régióban nyújt segítséget a szervezet. Kárpátaljára több százezer belső menekült érkezett már, ezen a területen hat járásban segítenek. Havonta körülbelül kétszáz tonnányi élelmiszert és higiéniás cikket szállít az Ökumenikus Segélyszervezet erre a területre, de Kárpátalján túl is jelen vannak és folyamatos a segítségnyújtás.

Kapcsolódó tartalom

A bajba jutott családoknak a 1357-es nemzeti segélyvonalon bárki segíthet. Egy hívás vagy SMS 500 forintos támogatást jelent. Továbbá várják a szállásra és ellátásra vonatkozó felajánlásokat a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címre.

Ajánljuk még