logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó! – Profi szervezés várja a határon az egészségügyi ellátásra szoruló ukrán menekülteket

| Szerző: hirado.hu
A közmédia is részt vesz a menekülteket segítő összefogásban, rendkívüli Jónak lenni jó! műsorsorozat indult. Rendkívüli Jónak lenni jó! – Magyarország összefog a Kossuth Rádió Napközben című műsorában, minden hétköznap 10:15-től. A március 24-i adásban Vanyó Sándor, a Szegedi Szent Fülöp Gyermekmentő Alapítvány főmunkatársa osztotta meg a tapasztalatait, milyen különleges szituációkban tudtak az elmúlt napokban segítséget nyújtani az arra rászorulóknak.
Hallgassa vissza!

 

A Szegedi Szent Fülöp Gyermekmentő Alapítvány eredetileg azért jött létre, hogy nagybeteg gyerekek szállítását biztosítsa, és alapítója most egyetlen gépkocsijával a segítők sorába állt.

Vanyó Sándor március 12. és 19. között körülbelül 1500 kilométert autózott, fuvarozta azt, akit kellett, ahová kellett. Szervezett keretek között szeretett volna segíteni, így talált rá a MedSpot – Orvosi segítség, ahol kell Alapítványra, melynek munkatársai Beregsurányban a Máltai Szeretetszolgálat és a helyi önkormányzat által üzemeltetett fogadótárborba telepítettek mobil rendelőt, amihez logisztikai segítségét ajánlotta fel a Szent Fülöp Gyermekmentő Alapítvány.

Egy nagymama Kijevből jött azért, hogy súlyos születési rendellenességgel született unokájának vigyen Magyarországról gyógyszert. Kiderült, hogy a gyógyszerből itthon is országos hiány van, de egy konzultáció után találtak neki egy másik gyógyszert – mesélte el Vanyó Sándor, aki szerint a Máltai Szeretetszolgálat kollégái a hihetetlenül profi szervezésnek köszönhetően remekül helytállnak a határon.

Kapcsolódó tartalom

A bajba jutott családoknak a 1357-es nemzeti segélyvonalon bárki segíthet. Egy hívás vagy SMS 500 forintos támogatást jelent. Továbbá várják a szállásra és ellátásra vonatkozó felajánlásokat a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címre.

Ajánljuk még