logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát

| Szerző: hirado.hu
Nobel-békedíjra jelöltem Böjte Csaba testvért – írta közösségi oldalán Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A miniszter szerint a ferences rendi szerzetes az elmúlt évtizedekben egy, az ideológiákon és a politikai érdekeken is túlmutató gyermekmentő programot hozott létre: „Böjte Csaba testvér a vasfüggöny leomlásakor kezdte papi szolgálatát. Az immáron több mint 3 évtizedes humanitárius tevékenységével lebontotta a Kelet-Közép-Európában élő nemzetiségek közti falakat, amivel egyszerre példaként és jó gyakorlatként is szolgál az egész emberiség számára” – méltatta a szerzetest Kásler Miklós.

Kásler Miklós hozzátette: Csaba testvér filozófiája az, hogy olyan keresztény alapvetéseket vezessen be az ott élő gyermekek felkarolásánál, amelyek túlmutatnak a kulturális különbségeken és a történelmi ellentéteken.

Mint írta: „Mára a Böjte Csaba testvér által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány 26 bentlakásos intézményben több mint 2500 gyermekről gondoskodik. Munkájának gyümölcse nem csak ideológiai síkon, hanem számszerűsítve is tetten érhető. Böjte Csaba gyermekmentő missziójával egy olyan új személetet hozott el ebbe a térségbe, amely a békés egymás mellett élésre sarkalja az ott élőket. A megmentett emberéletek mérhető eredményeként pedig azt gondolom, a több évtizedes munkájának gyümölcseként megérdemelné az idei Nobel-békedíjat!

Ajánljuk még