logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó! – Füredi Éva: Már 13 nyelven érhető el pszichológiai segítség

| Szerző: hirado.hu
A közmédia is részt vesz a menekülteket segítő összefogásban, rendkívüli Jónak lenni jó! műsorsorozat indult. Rendkívüli Jónak lenni jó! – Magyarország összefog a Kossuth Rádió Napközben című műsorában, minden hétköznap 10:15-től. A március 23-i adásban Füredi Éva mentálhigiénés szakember beszélt a Pszi Pont kezdeményezéséről, melynek keretein belül az ukrajnai menekültek ingyen vehetnek igénybe pszichológiai segítséget.
A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza:

A Pszi Pont kezdeményezésének keretein belül ingyenes, online, telefonos, videócsetes és személyes pszichológiai segítséget nyújtanak hazai pszichológusok, pszichiáterek és mentálhigiénés szakemberek az ukrajnai menekülteknek, valamint az őket befogadó családok számára.

Füredi Éva mentálhigiénés szakember elmondta, a segítségnyújtás már 13 különböző nyelven érhető el.

„A Pszi.hu oldalon, az adott nyelveknek a zászlója alatt található a segítők listája, akik mind pszichológusok, pszichiáterek és mentálhigiénés szakemberek, nekik ott van az elérhetőségük, őket lehet direktben vagy rajtam keresztül keresni” –  mondta a szakember.

A kezdeményezésben már több mint kétszáz önkéntes szakember vesz részt.

Kapcsolódó tartalom

A bajba jutott családoknak a 1357-es nemzeti segélyvonalon bárki segíthet. Egy hívás vagy SMS 500 forintos támogatást jelent. Továbbá várják a szállásra és ellátásra vonatkozó felajánlásokat a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címre.

Ajánljuk még