logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Előre megírt ítélettel próbálja politikai színtérre rángatni a független közmédiát az EBESZ

| Szerző: hirado.hu
Anélkül értékelte a hazai közmédia helyzetét az EBESZ, hogy arról a közmédia vezetőit megkérdezte volna. A DMSZ és az MTVA vezérigazgatója csalódottságát fejezte ki a nagy múltú nemzetközi szervezet időközi jelentése miatt. A dokumentumban tények helyett vélemények, valamint tévedések, pontatlanságok szerepelnek.

Előre megírt ítélettel próbálja politikai színtérre rángatni a független közmédiát az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ).

Anélkül értékelte a hazai közmédia helyzetét az EBESZ, hogy arról a közmédia vezetőit megkérdezte volna. A Duna Médiaszolgáltató (DMSZ) Nonprofit Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója csalódottságát fejezte ki a nagy múltú nemzetközi szervezet időközi jelentése miatt. A dokumentumban tények helyett vélemények, valamint tévedések, pontatlanságok szerepelnek.

Az EBESZ képviselőit fogadta szerdán Dobos Menyhért, a DMSZ, valamint Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója. A nemzetközi szervezet a választásokkal összefüggésben kezdeményezett egyeztetést a vezetőkkel, amelyre napokkal azután került sor, hogy az EBESZ nyilvánosságra hozta időközi jelentését.

A közmédia vezetői csalódottságukat fejezték ki amiatt, hogy a jelentés közmédiát érintő része tények helyett olyan véleményeknek adott teret, amelyek nélkülözik a valóságalapot és a közmédiát megpróbálják politikai színtérre rángatni. Ezenfelül a jelentésben tévedések, pontatlanságok szerepelnek, többek között olyan csúsztatások is helyet kaptak, hogy az MTVA a kezelője a közszolgálati médiaszolgáltatónak.

A pontatlanságoktól és féligazságoktól hemzsegő dokumentumban már azelőtt hamis bizonyítványt állítottak ki a magyar közmédiáról, hogy a nemzetközileg elfogadott demokratikus sztenderdek szerint lehetőséget adtak volna a közmédia álláspontjának bemutatására.

A közmédia vezetői a találkozón is hangsúlyozták, hogy nem engedik, hogy bárki politikai nyomást gyakoroljon a szerkesztői szabadságra, függetlenségre – legyen szó akár fizikai erőszakról, akár nemzetközi szervezetek neve mögé bújtatott politikailag befolyásolt vélemények publikálásáról.

Ajánljuk még