logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elkészült a Pünkösdfürdő park

Elkészült Budapest legújabb parkja, a Pünkösdfürdő park a III. kerületben. A projekt teljes költsége 1,1 milliárd forint volt.  

A Főkert szerdán a Facebook-oldalán azt írta: Budapest egy izgalmas új parkkal lett gazdagabb, amelynek létrehozásában és megtervezésében fontos szempont volt a környéken lakók, a majdani parkhasználók bevonása és igényeik maximális figyelembevétele.

A hosszan elnyúló park tervezői a pihenni, a sportolni, a játszani vágyókra és a piknikezők is gondoltak. A parkot elkülönülő zónákra tagolták, amelyeket a középen futó akadálymentes sétaút fűz egésszé – közölték.
A bejegyzés szerint a zöldterületen helyet kapott egy vadvirágos és egy takarmánynövényekkel borított rész is. A parkban fából készült fitneszeszközök, gumiborítású foci- és kosárlabdapálya, valamint pétanque- és strandröplabda-pálya is várja az látogatókat, és kerékpáros szervízpontot is felszereltek.

A játszótéren a homokfövenyből ütésálló gumival borított dombok emelkednek ki, a játszóeszközök anyaghasználatában a nyers fa dominál, megidézve a Dunában sodródó uszadékfákat – írta a Főkert, amely közölte: a terület déli részén még folynak a munkálatok, ott májusban kutyáknak akadálypálya nyílik.

A projekt teljes költsége 1,1 milliárd forint. A parkot kedden adta át a fővárosi és a III. kerületi önkormányzattal közösen a Főkert.

Ajánljuk még