logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elítélte a bíróság Czeglédy Csabát, a baloldal képviselőjelöltjét

| Szerző: hirado.hu
A DK-s politikust az Ördög-ügyvédje ügyben személyes adattal visszaélés vétsége miatt egymillió forintos pénzbírásra kötelezte a Veszprémi Járásbíróság. Társa, aki többszörösen büntetett előéletű, félmilliós bírságot kapott. Az ügy - ahogy az ügyészség fogalmaz - egyszerű megítélésű volt, ezért tárgyalást nem tartottak, a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján hozott döntést a bíróság. Czeglédi Csaba április harmadikán a baloldal közös jelöltjeként, Szombathelyen méretteti meg magát.

A harmadik bíróságként kijelölt Veszprém Járásbíróság rövidre zárta az Ördög-ügyvédje ügyben indult eljárást – közölte a Mandiner.

A bíróság a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján, a váddal egyezően megállapította, hogy az

„ügyvéd vádlott és a bűnsegédlettel vádolt, többszörösen büntetett előéletű társa megvalósította a 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségét”.

Ezért Czeglédy Csabára a bíróság egymillió forint, társára pedig ötszázezer forint pénzbüntetést szabott ki. A bíróság rendelkezett arról is, hogy amennyiben a vádlottak a kiszabott pénzbüntetés megfizetését elmulasztják, a büntetést fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni. A büntetővégzés ellen fellebbezésnek nincs helye, azonban az érdekeltek tárgyalás tartását kérhetik.

A Fővárosi Főügyészség tavaly októberben emelt vádat a DK-s ügyvéd, Czeglédy Csaba és társa ellen, kilenc rendbeli, különleges személyes adattal visszaélés miatt. Az ügyészség szerint ugyanis Czeglédyék voltak azok, akik a 2019-es önkormányzati választások előtt nem sokkal kirobbantották a Borkai-ügyet.

Ajánljuk még