logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Négy pár kötött házasságot a Nagycsaládos esküvő keretein belül

| Szerző: hirado.hu
Különleges esküvőt, esküvőket tartottak a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban. Négy fiatal pár egyszerre kötötte össze az életét. A Nagyacsaládosok Országos Egyesülete már nem első alkalommal szervezett ilyen csoportos ünnepséget, a jegyespárok pályázhattak a lehetőségre. Az utóbbi években látványosan megugrott a házasságkötések száma, tavaly 72 ezer esküvő volt, ilyenre a 80-as évek közepén volt példa legutóbb – hangzott el az M1 Híradó műsorában.

A szertartás előtti utolsó percekben Blankáról és Bálintról még készült néhány fotó a festői Károlyi-kastély kertjében. A fiatalok három éve ismerik egymást, a menyasszony mindössze 19 éves, de azt mondják, nem volt kérdés számukra a házasság.

„Nálunk különösebben nem volt fura, hogy ilyen fiatalon házasodunk, ismeretségi körben azért néztek egy picit, hogy hoppá, de mi ezt így jónak látjuk, mind a ketten nagyon szeretjük egymást” – mondta Benkovics Blanka.

Blanka és Bálint is nagycsaládból származik, ők is legalább három gyermeket szeretnének.

„Mi négyen vagyunk testvérek, de ha a kiterjesztett Bodó családot nézzük, akkor van 35 unokatestvérem, összesítve van egy Bodó táborunk nyaranta, ami nagyon izgalmas esemény, százötvenen szoktunk lenni, én itt 21. vagyok a sorban, a Blankáék pedig heten testvérek” – mesélte Bodó Bálint Imre.

Összesen négy pár kötött szombaton házasságot a Károlyi-kastély dísztermében. Volt, akit az sem tántorított el, hogy előző nap eltört a lába. A Nagycsaládos esküvő elnevezésű pályázatot már harmadszor hirdették meg. Az esküvők költségeit a Nagycsaládosok Országos Egyesülete állta.

„Vasárnap van a boldogság világnapja. Talán nem is tarthatnánk jobbkor ezt az esküvőt még akkor sem, ha a házasság nem csak boldogságról szól, hanem a megőrzéséről és az egymásnak tett szívből jövő erőfeszítésekről is. Soha nem tapasztalnánk meg a bátorságot és a türelmet, ha az élet csak boldog pillanatokból állna” – mondta Kardosné Gyurkó Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt mondta: Magyarországon egyre többen döntenek a házasság mellett.

„A média egyre többször harsogja felénk, hogy a házasság egy avittas, régimódi dolog, aminek egyre kevesebb a 21. században a létjogosultsága. Erre az egyik élő cáfolat éppen ez a mai esemény, ez a 4 jegyespár, akik a mai napon a megszokottnál szélesebb kör előtt mondják ki a boldogító igent” – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Tavaly 72 ezer pár kötött házasságot Magyarországon, csaknem ötezerrel többen, mint egy évvel korábban és mintegy kétszer annyian, mint 2010-ben.

Ajánljuk még