logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karácsony Gergely a náci karlendítésről: Nem vagyok anatómiai szakértő

| Szerző: hirado.hu
Karácsony Gergely szerint semmi gond nincs Z. Kárpát Dániel karlendítésével. Sőt, korábbi szavait is letagadja – írta közösségi oldalára feltöltött videója mellé Bohár Dániel, a Pesti TV riportere. A videóban Karácsony Gergely főpolgármestert kérdezte az újságíró a baloldali lista 9. helyén lévő Z. Kárpát Dániel náci karlendítéséről.

 

Bohár Dániel bemutatta Karácsony Gergelynek azt a felvételt, amin a jobbikos Z. Kárpát Dániel náci karlendítése látható, és megkérdezte a főpolgármestertől, hogy szerinte mi látható a felvételen.

Karácsony Gergely azt válaszolta, hogy valószínűleg Z. Kárpát Dániel. A szűk választ követően Bohár továbbkérdezett: mit csinál a felvételen a jobbikos politikus? A főpolgármester azt válaszolta,

„kérdezze meg tőle, nem vagyok anatómiai szakértő”.

A riporter ezt nem hagyta annyiban, így megkérdezte Karácsonytól, hogy ez a cselekedet is elfogadható számára, ugyanis a főpolgármester korábban – a szintén jobbikos – Gyöngyösi Márton zsidó képviselők listázására vonatkozó javaslatát nem minősítette nácizmusnak.

Karácsony Gergely ezt zsigerből visszautasította, mint fogalmazott: „Ez egy aljas hazugság, ugye ezt pontosan tudja, amit most állít.” „A Jobbiknak szakítania kell ezzel a múlttal. Nézze vissza azt a felvételt” – mondta a főpolgármester.

Ám Karácsony Gergely állítását a videóban Bohár azonnal meg is cáfolta, hiszen bejátszott egy részletet a Hír TV azon adásából, melyben a főpolgármester Földi-Kovács Andrea vendége volt. A műsorvezető ekkor kérdezte azt Karácsonytól, hogy „nem nácizmus ön szerint zsidó képviselőket listázni?”.

Karácsony erre kategórikusan nemmel választolt.

Ajánljuk még