logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tovább terjeszti Márki-Zay, hogy nem mondott olyat, hogy fegyvereket küldene Ukrajnába, az internet azonban nem felejt

| Szerző: hirado.hu
Márki-Zay Péter hazugsággal vádolta meg reggel a jobboldalt, azt állítva, hogy sosem mondott olyat, hogy fegyvereket vagy katonákat küldene Ukrajnába, ez azonban nem igaz.

„Azt állítják a háborús uszítók, hogy mi küldenénk katonákat, vagy fegyvert Ukrajnába” – fogalmazott Márki-Zay Péter az M1 reggeli műsorában. Ehhez képest korábban az ATV-nek adott interjúban a hódmezővásárhelyi politikus azt mondta: „ha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk”.

Ráadásul később Márki-Zay azt is mondta, hogy Orbán Viktor „nem engedi a fegyverszállításokat áthaladni magyar területen. Orbán Viktor azt hazudja, hogy ezzel veszélynek tenné ki Magyarországot. (…)  Nyilvánvaló, hogy ebben a konfliktusban ezek a fegyverek nem a magyarok ellen használandók, ezek a magyarokat védik Ukrajnában. Az ukrajnai magyarokat és az ukrajnai ukránokat egyaránt védik azok a fegyverek, amiket az Európai Unió Orbán Viktor beleegyezésével szállít, Orbán Viktor mégis arról hazudik, hogy ezzel veszélynek tenné ki a magyarokat. Nem!

Fekete-Győr András is fegyvereket küldött volna Ukrajnába

A baloldal országos listájának 5. helyét elfoglaló Fekete-Győr András korábban a Magyar Hangnak írt publicisztikájában azt írta: „szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára”.

A Jobbik alelnöke még a napokban is egyértelműen fogalmazott

A  baloldal siófoki képviselőjelöltje szerint azért kapják a fizetésüket a magyar katonák, hogy „ha a NATO hadba küldi, akkor felüljön a repülőre és elmenjen a háborúba.”

„Hogyha van egy háború, amiben a NATO részt vesz, akkor ott természetesen neki mennie kell és harcolnia kell, de nem a civil embereket küldjük (…) hát nekem is van most, mert ugye van a férjem, aki hadköteles lenne, meg a két fiam is már hadköteles lenne. Hát nyilván nem akarom én sem, hogy a gyerekeimet és a férjemet elvigyék (…). Aki meg elment katonának, az azért ment oda, hogyha a NATO hadba küldi, akkor ő fölüljön a repülőre és elmenjen a háborúba. Mer’ ő ezért kapja a fizetését. Ő ezt a szakmát, ezt a hivatást választotta”.

A Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője tehát a saját hozzátartozóit nem engedné harcba küldeni, de természetesnek gondolja, hogy a magyar hivatásos katonák feláldozhatók egy háborúban, amelyben hazánk nem érintett.

Ajánljuk még