logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Március 15. – Reggel zászlófelvonás, déltől Békemenet, a Szent Koronát egész nap megnézhetjük

Országszerte és a határon túl is számos ünnepi rendezvényt tartanak ma az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 174. évfordulója alkalmából. Orbán Viktor miniszterelnök a Parlament előtt mondja el ünnepi beszédét. Ellenzéki pártok nagygyűléseket tartanak a fővárosban. A budai Várban és a Múzeumkertben egész napos programokkal várják a családokat.

Az idén “Éljen a magyar szabadság!” mottóval meghirdetett központi rendezvények reggel 9 órakor kezdődnek a Parlament előtti Kossuth téren a hagyományos zászlófelvonással.

Ezt követően ingyenesen lehet megtekinteni a Szent Koronát az Országházban.

Frissítés: Elindult a Békemenet, 15 órakor mond beszédet Orbán Viktor

Szintén a Parlament előtti Kossuth Lajos téren lesz délután a díszünnepség, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. Az ünnepséghez – a szervezők kérésére – csatlakozik a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szervezte Békemenet is.

A Várkert Bazár és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum is egész napos programokkal várja a családokat. Továbbá a nap folyamán ingyenesen lehet megnézni a Szent István-termet és a Hauszmann-sztori kiállítást, továbbá az Új világ született kiállítást is a Déli Palotákban, valamint a pénteken megnyílt Gábor Áron rézágyúját a középpontba állító Lészen ágyú című tárlatot.

A központi programok mellett országszerte tartanak különböző ünnepi rendezvényeket.

Az országgyűlési választások előtt három héttel ellenzéki pártok nagygyűléseket tartanak a nemzeti ünnepen. A közös listát állító ellenzéki pártok a Műegyetem rakparton, a Mi Hazánk Mozgalom a Magyar Nemzeti Múzeum mellett tartja rendezvényét.

Országszerte és a fővárosban is több forgalmas útszakaszon korlátozásokra kell számítani.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még