logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elindult a Békemenet, 15 órakor mond beszédet Orbán Viktor

| Szerző: hirado.hu
Elindult a Békemenet a Margit híd budai oldaláról – jelentette a helyszínről az M1 tudósítója. A szervezők szerint a Békemenet a közösség erejét akarja felmutatni, célja pedig a béke minél hamarabbi elérése. A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által március 15-ére szervezett Békemenet üzenete: egyértelmű nem a háborúra! A résztvevők 15 órakor a Kossuth téren hallgatják meg Orbán Viktor miniszterelnök beszédét.

Az M1 helyszíni tudósítója elmondta: A menet eleje a Margit-hídon van, a vége pedig a Komjádi uszodánál. Hatalmas a tömeg, amit a fő szervezők vezetnek. A menet fő üzenete valóban az, hogy „No war!”, azaz egyértelmű nem a háborúra. A szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy hazánknak ki kell maradnia a konfliktusból, de a menet egyben a magyarság összetartozását is jelképezi.

A menet a Margit hídon át a Szent István körúton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, majd az Alkotmány utcán keresztül érkezik meg a Kossuth térre, ahol 15 órakor Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet.

„Mindjárt kezdünk! Legyünk ott minél többen” – üzente a Békemenet részvevőinek a Facebookon a miniszterelnök.

Történelmi jelentőségűnek nevezték a keddi békemenetet a szervezők. Fő üzenetük, hogy Európáért és Magyarországért vonulnak fel a nemzeti ünnepen. A Civil Összefogás Fórum szerint az idei békemenettel igent mondanak a magyarok érdekeit képviselő stratégiai nyugalomra és nemet a baloldal háborús uszító kampányára.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője elmondta, hogy a baloldal 1989 előtt és az után is a magyar emberek érdeke ellen politizált, és kizárólag a saját érdekeit nézte, most pedig fegyvereket küldenének Ukrajnába, amivel fenyegetnék Magyarország biztonságát; az orosz gázról való lemondás, illetve a gazdasági kapcsolatok megszakítása – álláspontja szerint – egyértelműen Magyarország érdekei ellen valók.

 

Ajánljuk még